Välkommen till Artikelbanken


Vi delar gärna med oss av vår kunskap.
Här lägger vi upp artiklar som kan handla om allt från finansiella analyser och tips, till hur man
SEO-optimerar sin hemsida. Som en blog - fast mer!

Konsulter portfolio2 portfolio3 portfolio4

Konsulter med spetskompetens

Genom att fungera som brygga mellan IT och verksamheten, anpassar vi IT-systemen till verkligheten och inte tvärtom

Optimera dina processer och öka effektiviteten.

Våra konsulter har förmågan att se mönster i komplexitet, hitta den bästa vägen och skapa en strategi framåt

Kravinsamling, Behovsanalys och Prioritering

Identifiera de krav som ger mest värde för pengarna samt de krav som är förknippade med störst risker.

Den roligaste arbetsgivaren

Hos oss är du inte bara en konsult - hos oss är du en del av oss

omöjliga saker hemligheter förståndet viktiga beslut
themed object

get in touch

Artiklar

  1. För- och nackdelar med Adobe Creative Cloud

För- och nackdelar med Adobe Creative Cloud

Som ett mindre mediaföretag är Adobes nya Cloudlösning ett helt klart intressant alternativ. Bara Photoshop ensamt kostar ~9000kr för en ny licens. Att få hyra alla Adobes program för ~5000kr/år ger ett lockande pris samtidigt som man alltid har den senaste uppdateringen

Adobe Creative Cloud

Vad är molnet?

En Cloud-lösning/molntjänst fungerar som så att allt ligger i ”molnet”, d.v.s. på en server med åtkomst överallt. Istället för att köpa programmen på en CD-skiva, är programmen prenumererbara genom att betala månadsavgift.

Adobe Creative Cloud är dock inte en ren molntjänst, eftersom programmet laddas ner på datorn och arbetet sker lokalt. Tanken är att alla arbeten sparas på servern, för åtkomst var, när och av vem man vill. Det går dock utmärkt att spara lokalt.

Tillgång till alla Adobes program

Om man skulle köpa alla programmen är Cloud lösningen en mycket lönande lösning då kostnad för programmen täcker många års hyra. Problemet är snarare att få använder alla programmen. Man betalar för allt vare sig man vill eller inte.

Den vanligaste användaren använder två eller tre program. Däremot ökar chansen att man kikar på de andra programmen eftersom man redan betalar på dem och upptäcker fördelar och nya arbetssätt.

Alltid nyaste versionen

Alla buggrättningar och nya funktioner blir uppdaterade så fort de släpps. Vill man ligga i framkanten är Cloud lösningen mycket fördelaktigt. Däremot får man uppdateringarna vare sig man vill inte.

Detta kan vara negativt om ett invant arbetssätt försvinner eller det kräver mer av hårdvaran. Har man en äldre hårdvara kan prestandan avsevärt minskas med presandaintensiva tillägg. I nuläget finns ingen funktion att slå av uppdateringar.

Tillgång till extrafunktioner

Cloud lösningen erbjuder tilläggsfunktioner och insticksprogram som inte kan fås i köpeprogrammen. Exempelvis Adobe Generator (smidigare publicering), Digital Publishing Suite (iPad-app. utveckling utan att kunna en rad kod), Procite (online portfolio), typsnitt, mm

Delad licens

Licensen fungerar på flera enheter/datorer och fungerar utmärkt på både Mac och PC. Man kan arbeta med olika program samtidigt på samma licens, dock inte två användare på samma.

För det lilla företaget kan detta vara ekonomiskt fördelaktigt. Licensieringsdialogen kommer upp vid varje uppdatering d.v.s. man får skriva in Apple-id och bekräfta att licensen är giltig. Nu vet ingen hur ofta en uppdatering kommer, men det kan vara ett hinder om det måste göras ofta.

Pris

Använder man fler än två av Adobes program och/eller är flera användare som inte arbetar i samma program samtidigt, är hyra ett bra alternativ. Dessutom kan man hyra per månad, vilket passar utmärkt för de som arbetar i Project Team Employment-konstellation.

För den som vill komma igång snabbt är hyra en billigare kostnad till en början, då Adobes program är förhållandevis dyra. Hyr man över en längre period blir summan orealistisk. 6000kr/år blir 60 000/10 år! En köpt version finns kvar även om den är gammal.

Övrigt

Övrigt lockar 20gb lagringsutrymme med webbhotell och 5 hanterade webbplatser. Molnet erbjuder support och forum med experter. Enligt deras hemsida ska där redan idag finnas över 200 tutorials. Man kan byta språk efter behag samt köra ett program på svenska och ett annat på engelska.

Uppsättning av arbetsyta och penseluppsättning följer med genom alla programmen och lösningen stödjer ett smidigare arbetsflöde genom utvecklingens gång. Till exempel kan man rita en hemsidemall i Photoshop, gör en animation i Flash, gör om allting till en html-sida i Dreamweaver och få logon vektoriserad i Illustrator genom att enkelt hoppa mellan de olika programmen.

Winberg IT har dykt in i det mjuka molnet och kommer under ett år att vara prenumerant. Jag lovar vi återkommer med en utvärdering i framtiden!

   
Back to Top

Where can I find ... ?

  • This is the answer to the question.
Back to Top

Why doesn't ... ?

  • This is the answer to the question.
Back to Top

Who is ... ?

  • This is the answer to the question.
Back to Top

What is ... ?

  • This is the answer to the question.
Back to Top

When is ... ?

  • This is the answer to the question.
Back to Top

 

slide up button